perjantai 14. maaliskuuta 2014

Lomailua

Kivaa perjantaita kaikille! Pitkään suunnitteilla ollut postaus Vuokatin matkastamme pääsee nyt viimein tänne esille. Lähdettiin siis Thomaksen ja Lilyn kanssa Vuokattiin, majapaikkana Holiday Club Katinkulta. Matka oli mitä paras irtiotto arjesta. Kuvia oli ihan mahottomasti, joten päätin pelleillä tommosella puhelimen kollaasiohjelmalla ja koota matkan jotenkin järkevästi teille näytettäväksi.

ASUT

Vuokatissa on tosi kivat ulkoilumahdollisuudet, vaikka me skipattiinkin tällä kertaa laskettelu.
Lenkkeiltiin kuitenkin Lilyn kanssa ja käytiin hiihtämässä.
Pakkasta oli koko ajan sellaset viisi astetta, joten keli sopi mainiosti ulkoiluun. Luonnollisesti siis tää punapää liikkui aika paljon toppahousut jalassa ja pipo päässä. Iltaisin ravintolaan mennessä laitoin mielelläni itseni oikein nätiksi ja hienoksi. Loppuillat hotellihuoneessa kuluivat rennot lökkärit jalassa katsellen videoita ja lueskellen lehtiä.

RUOKA



Sitten miun lemppariaiheeseen eli syömispuoleen! Ensimmäisen illan ruokakokemus oli pettymys, sain eteeni hyvältä vaikuttavan pastan. Joo, täytyy sanoa etten ole ikinä syönyt niin tapposuolaista ruokaa. Käytän omasta mielestäni aika paljon suolaa ruoassa (ehdottomasti liikaa) mutta tämä oli jo jotain tajutonta. Oon liian nössö valittaakseni oikein koskaan eteen tuodusta ruoasta, joten tälläkin kertaa söin kaikessa hiljaisuudessa sen verran, että nälkä lähti.
Toisena päivänä syötiin hotellin toisessa ravintolassa. Ruoka oli ökyhintaista, mutta miun mielestä hyvää. Ei kuitenkaan mitään mullistavaa.

Viimeisen illan ravintola sen sijaan ansaitsee jo hieman ylistystä. Päätettiin ajaa autolla Sokos Hotel Vuokatin yhteydessä toimivaan ravintola Kippoon.
''
Astuminen kynttilänvaloon, tuoksuun ja tunnelmaan modernista ympäristöstä tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille ilman hankalia matkajärjestelyjä korpeen. Tarjolla on järvien, koskien ja metsien antimia Kainuusta ja lähialueilta sekä teemamenuja peijaisista juhlaillallisiin.''  Juurikin näin!
Nautin ravintolaillallisesta täysin siemauksin. Alkuun otin aivan mahtavaa sienikeittoa ruisleivän kera. Lisäksi tarjolle tuoteen puolukkavoita, jota en ollutkaan koskaan ennen maistanut! Eikä pettymystä tuottanut myöskään riistakäristys. Korpimeininki oli tosi tunnelmallinen. Kirjoittaessa tuli jo palava halu päästä Kippoon herkuttelemaan uudelleen.

JUOMAT


 Heh, joo siis juomapuolihan on aina todellakin olennainen. Löydettiin Vuokattiin saavuttuamme ihanannäköiset omenasiiderit, ihan Vuokatin omat! Tykkäsin maustakin, vaikkei se tietenkään ollut mikään superkuiva, mitä yleensä juon. Kylpyläpuolella piti tietenkin testata myös allasbaari ja täällä oli se kiva puoli, ettei juomia tarvinnut juoda altaiden ulkopuolella vaan ne sai kuljettaa altaaseen siihen hommaan tarkoitetulle alueelle.

PAIKAT
 Hotellin alueella ulkoilun lisäksi kävimme sekä Kajaanissa että Sotkamossa. Kajaanin keskustaan olin tosi pettynyt, se ei ollut yhtään viihtyisä eikä palvelu tuntunut erityisen ystävälliseltä. Kiertelimme siellä parit peruskaupat läpi ja siinäpä se sitten olikin. Sotkamo sen sijaan oli aivan toista luokkaa. Väki siellä oli todella ystävällistä.
Kahvila Murunen tarjoili meille herkullista suolaista piirakkaa (en nyt muista yhtään että mitä) Lisäksi Murunen oli sisäpuolelta tosi kotoisa. Päätimme vielä nakata Sotkamon leipomosta mukaan hotellihuoneeseen jotakin hyvää, ja sielläkin palvelu oli enemmän kuin hyvää. Sain vielä Sotkamosta kotiinviemisiksi teetä Ihana-liikkeestä. Siellä oli paljon houkuttelevia hyvinvointituotteita kuten kosmetiikkaa, superfoodeja ja luomuruokia.

Holiday Club Katinkullan kylpyläosasto oli toki monipuolinen, mutta meidän makuun liikaa pieniä altaita. Tykkään Kuusamon Tropiikin altaista paljon enemmän. Mutta kyllähän siinä rentoutui porealtaassa lilluessa. Kylpylöinti päättyi vaan miulle vähän ikävästi kun kolmantena päivänä miulle puhkesi ilmeisesti klooriallergia, iho reagoi tosi voimakkaasti.

 Miun piti varata ihan oma otsikko tälle meidän hiihtoreissulle, koska se oli yksi parhaista jutuista koko reissussa. Tykkään tosi paljon hiihtää, kuten taisinkin mainita edellisessä postauksessa. Näimme edellisenä iltana miten eräs nainen hiihti jäällä kahden koiransa kanssa, joten mekin päätimme ottaa Lilyn mukaan hiihtoretkelle. Laduilla oli mahdollisuus niin perinteiseen kuin luistelutyyliinkin.

Meillä oli vähän epäselvyyttä hiihtoreittien kanssa, ja loppujen lopuksi päädyimmekin aivan eri paikkaan kun minne piti. Lopputuloksena hieman aiempaa pidempi hiihtoretki ja lisäksi pieni kävelymatka turhautuneina sukset kainalossa. Ehkä me ei vaan osata tai sitten jotakin oli oikeasti  huonosti merkitty, ei meille vaan ennen ole näin käynyt! :D

Lily nautti ulkoilusta eikä ollut hämmentynyt suksista. Olin niin ylpeä meidän prinsessasta kun se kulki hienosti rinnalla kaiken aikaa ja jaksoi tepsuttaa reippaasti koko matkan.

 Hotellin aamupalat olivat monipuolisia ja herkullisia. Tulipahan syötyä terveellisesti, lukuunottamatta jälkkärivohvelia, johon laitan aina tapani mukaan aivan liikaa hilloa!
Alla kuva myös niistä Murusen herkuista. Hotelleissa aamupalalle pitää mennä aina tosi aikaisin, joten yleensä sinne suuntaa tukka sotkunutturalla silmät ristissä.
Oli kuitenkin kiva aloitus päivälle juoda vain rauhassa aamiaisella aamukahvia katsellen samalla ikkunasta suoraan kylpyläosastolle.

Iltaisin olimme yleensä todella väsyneitä kaikesta siitä ulkoilusta ja uinnista. Illallinen vielä kruunasi koko paketin. Rauhassa makoilu oli siis oikea valinta iltojen päätteeksi, emme olleet kiinnostuneita lähtemään yöelämän viettoon. Koko perhe köllötteli ihan tyytyväisenä sängyssä, nauttien siitä kaikesta kiireettömyydestä. Ennen kuin palasimme Helsinkiin, pysähdyimme matkalla vielä Rääkkylään vanhemieni luokse. Oli kiva lopetus reissulle viettää siellä vielä yksi yö ja nauttia äidin tekemästä ruoasta.

Hymyilen naputellessani tätä tekstiä, reissu on nyt yksi iso lämmin muisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti