keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Punaisesta Vaaleaksi

 Heippa kaikille! Oon jutellut useammankin ihmisen kanssa viime aikoina, jotka ovat innostuneet blondailusta. Tavoitteena siis oikeasti vaalea tukka. Monet myös miun vanhaa blogia seurailleet tietävät, että oon kokeillu jos jonkinmoisia hiuslaitoksia ja hyvin monet shokkivärit ovat tulleet tutuksi. Punainen on tullut aina pienen tauon jälkeen uudelleen tukkaani, mutta sittemmin kyllästyn pitämään aina sitä samaa väriä. Punainen sai taas väistyä, kun halusin omankin tukan vaaleaksi. Miulla ei siis koskaan ole ollut vaaleaa tukkaa, eikä edes värjättyä tavallista ruskeaa tukkaa. Mustanruskea lienee ''tavallisin'', mikä miulla on ollut.

Tiesin, että tämä operaatio tulee olemaan oikea hiusrääkkäys. Miulla on oikeasti aika ohut tukka muutenkin. Niinpä yritin tehdä tämän mahdollisimman hellästi.
 Lähtökohta oli ihan tosi kirkas punainen, niin kuin näkyy. Pyörittelin päätä peilin edessä epätoivoisena projektin aloitusvaiheessa. Lopetin värjäävien hoitoaineiden käytön ja sen sijaan vedin parit tehohoidot ja syväpuhdistavat shampoot, jotta saisin paljon väriä irti. Punainen kyllä haalistuu nopeasti, enkä olisi kehdannut laittaa nokkaani ulos ollenkaan haalistuneen punapääni kanssa.  Yleensä kun aina pidin tuon täydellisen punaisena. En kestänyt haalistunutta punaista, sillä miusta se on kauhean ruma väri.  

Varasin ajan täältä Katajanokalta lähikampaamooni. Tietenkin me sitten aloitettiin ihan vaan värinpoistolla. 

 Kun väriä oli poistettu, lopputulos näytti tältä. Tyvessä ihan vaaleaa, mutta tietenkään punaisuutta ei saa kokonaan pois.
keltapunaoranssisotku
Kampaaja ilmoitti miulle heti, että tietenkään me ei tästä kovin vaaleaa vielä saada. Miulle asia oli ok, joten päädyttiin tekemään melko tumma ruskea pohja ja runsaasti päälle vaaleaa raitaa. Jos ruskea olisi kovin vaalea, punaisuus puskisi sieltä läpi. Tummempi peitti sen kokonaan ja raidat toivat kuitenkin sitä vaaleutta jo esiin.

 Tadaa! Lopputulos siis näytti tältä. Voitte vaan kuvitella miten entinen punapää oli järkyttynyt. Tiesin kuitenkin haluavani kokeilla sen vaalean, joten ei auttanut kun totutella.

 Tein hiuksille kotona ihania hiusnaamioita ja tehohoitoja. Ennen ystäväni ylioppilasjuhlia päätin käydä ottamassa vielä vähän lisää raitaa. Tulos oli tällä kertaa jo paljon vaaleampi.

 Tulos näytti siis tältä! (On muuten hienoa yksin kotona yrittää saada fiksua kuvaa tukastaan peilin kautta)
 Tämä versio on jo paljon enemmän miun mieleen. Toki vieläkin tavoittelen vaaleampaa, mutta hiljaa hyvä tulee. Enkä ole huomannut hiusteni kärsineen niin mahdottoman paljoa. Raidoitus on paljon hiusystävällisempi tapa saada pikkuhiljaa vaalea tukka.
Etuna tässä värissä punaisen jälkeen on kyllä se helppohoitoisuus. On hassua, kun ei tarvitse koko ajan miettiä värien lisäilyä. Äiti kommentoi, että tukka näyttää nyt paljon eloisammalta. Saa nähdä tosin, milloin sitä taas kyllästyy. Itseasiassa katsoessani noita punaisia hiuksia sitä taas tuli ajatelleeksi...

Tältä kuitenkin tukka näyttää tällä hetkellä, ja päivittelen tänne aina projektin etenemistä. Nyt on kuitenkin hyvä aika taas antaa hiuksille vähän lepoa. :-)

8 kommenttia:

 1. Ooo tosi nätin näkönen tukka sul täl hetkel, ja toi tummempi ruskea oli kans erityisen kivan näkönen :D Mut hyvin pääsit tosta punasesta eroon, ilmeisesti se ei oo ilmestyny kummittelemaan raidotuksien ja tehopesujen yms. jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi paljon kiitoksia :-) Joo ei oo näkyny enää vilahdustakaan punaisesta (huh), ehkä sit vaalennus ja se tumma väri päälle tekivät tehtävänsä. :-)

   Poista
 2. Miten sait muuten hiukses noin kirkkaan punaseks? Ku mulla ois tavoitteena saada kirkkaan punaiset hiukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullahan oli lähtökohtana sillon vielä ihan mustanruskea tukka, eli se vaati muistaakseni kaksi tai kolme värinpoistoa ennen kuin oli ihan kirkas punainen. Ja en missään nimessä värjää kaupasta saatavilla perusväreillä, niillä punaisesta ei tule yhtä kirkas ja räväkkä. Kannattaa suosia shokkivärejä (Directions,Fantasy Color Gloss) Väriä joutuu lisäämään aika usein ja itse pidin yllä punaisuutta värjäävillä hoitoaineilla, ettei aina tarvinnut laittaa varsinaista väriä. Näin sain aika kirkkaana pidettyä koko ajan. Lähtökohdan vaan tulee olla mahdollisimman vaalea, ettei mene tummaksi se punainen. :-)

   Poista
  2. http://juliasmaterialworld.blogspot.fi/2013/02/projekti-punainen-tukka.html?m=1 Tuossa miun vanhasta blogista postaus miltä näytti kun oli vasta yhden kerran poistettu lähes mustasta tukasta väriä. :-)

   Poista
 3. Minun mielestä tuo nykyinen väri sopii sulle tosi hyvin. Nätti ja luonnollinen :) Unohda se punainen... ainakin vähäksi aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, yritän nyt joo unohtaa sen. Kiitos :-)

   Poista
 4. Täällä pitkäaikainen punapää. Viimiset neljä vuotta eri punaisensävyjä päässä. Nyt kevääl kuitenki värjäsin ruskeeks. Ajattelin et vois koittaa saada oman värin takaisin pikkuhiljaa ruskeilla raidoilla, jolloin oma väri näkyis alta ja lopult ois vaan oma maantienharmaaruskee :D No viimeks laitoinki sit ruskeita ja punasii raitoi näihin. Nyt haluisin vaa lisää punasta päähän ja ehk meenki täst kauppaan väriaineostoksil.. Ei punasest pääse nii helpol eroon. Vaik värjäyksel pääsiski ni henkisesti en oo valmis muutokseen :D Kuulostaa tyhmält, mut ikävöin jo koko punasta. Vaik niitten hoitamiseen meneeki aikaa ja rahaa.. Se niistä luonnollisemman värisist hiuksist!

  VastaaPoista