tiistai 13. toukokuuta 2014

Disneyland Part 1

Hei kaikille pitkästä aikaa! Unelmieni matka Disneylandiin toteutettiin viime viikolla. Vietimme ihanat kolme päivää Pariisissa. Yritän kirjoittaessani antaa mahdollisimman paljon informaatiota matkasta ja ihan kaikesta hyödyllisestä, jos joku muukin suunnittelee matkaa Disneylandiin. Aloitin pakkaamaan matkalaukkua pari päivää ennen matkaa. Pyörittelin päätäni monta kertaa ja mylläsin vaatekaappia. Matka oli varattu varmaan puoli vuotta etukäteen, mutta silti tiesin olevani umpikujassa vaatevalintojen kanssa. Toki olin tehnyt pari ostosta ihan tätä matkaa varten. Säätiedotukset muuttuivat koko ajan, välillä luvattiin ihan +17-18 astetta lämmintä, ja päälle aurinkoa. Pian luvattiinkin jo vesisadetta ja vain +14 astetta.

Noh, päätin kuitenkin hameihmisenä varata pari hametta ja mekon matkaan, sekä varalle yhdet housut. Sovimme Jennin kanssa, että lähdemme matkaan melko tyhjillä matkalaukuilla niin tilaa jäisi reilusti tuliaisille ja tietty omille muille shoppailuille. Koneemme lähti varhain tiistaiaamuna, jolloin ilmakin oli Suomessa viileä. Housut päälle siis vain ja kohti lentokenttää. Tarkistin vielä lähtiessä olihan sateenvarjo mukana, jotenkin aavistin tarvitsevani sitä vielä tulevan matkan aikana.


Thomas oli kiva ja heitti miut ja Jennin kentälle. Lähtöselvitykset ja muut sujuivat ongelmitta, jopa meidänlaisilta sählääjiltä. Jännitin hieman kuinka kaikki tällaiset sujuisivat ensimmäistä kertaa ihan vain toisen kaverin kanssa kaksistaan ilman jotakuta kokenutta konkaria. Helpottuneina lentokentän ''paremmalla puolella'' tutkailimme jo taxfree-shopin valikoimaa ja Jenni tekikin ensimmäisen ostoksensa, uuden hajuveden.

 Kahvit juotuamme saimmekin jo luvan astua Finnairin koneeseen. Hurraa! Fiilikset olivat todella odottavaiset ja innostuneet. Finnair tarjosi meille eväsleivät valinnaisesti joko kahvin tai teen kera.

Kuvissa muuten upouusi Ted Bakerin trenssini, joka on osoittautunut parhaaksi ostokseksi pitkään aikaan
 Laskeuduimme kahden ja puolen tunnin lennon jälkeen ja iloksemme sää vaikutti oikein mukavalta ja lämpöiseltä. Lentokenttä oli tottakai iso, mitä nyt Helsinkiin vertaa. Kuitenkin kun seurasimme vain tarkasti yläpuolella olevia kylttejä pääsimme sinne minne tahdoimmekin. Disneyland bussia ei sen sijaan tahtonut löytyä millään.

Mutta kuten vanha sanontakin tietää kertoa, kysyvä ei tieltä eksy. Kysäisimme lentokentän työntekijöiltä apua ja he osasivat kertoa mistä löytäisimme tämän punaisen maailman onnellisimpaan paikkaan vievän bussin. Olimme olleet aivan lähellä, vain kerroksen liian ylhäällä. Ohjeiden jälkeen pääsimme ongelmitta odottamaan bussiin pääsyä.
Me tilasimme Tjäreborgilta etukäteen koko paketin, sisältäen myös bussiliput. Se oli hyvä ratkaisu, niin ei tarvinnut miettiä vielä siellä sotkussa lippujen ostoa. Kannattaa ladata älypuhelimeen muuten etukäteen Disneyland-sovelluksia. Siellä oli yleisiä hyviä vinkkejä, muun muassa ohjeita juurikin tämän bussin löytämiseen. Sovelluksista löytyvät myös Disneyland-kartat.

 Bussi vei meidät suoraan hotellimme eteen. Kannattaa muuten huomioida kentällä, että sieltä lähtee useampi Disneyland-bussi ja meidät ohjattiin yhteen niistä sen perusteella mihin hotelliin olimme matkalla. Hotellimme Newport Bay Club näytti päällepäin oikein viihtyisältä. Jo kuvauksessa kerrottiin sen sopivan hyvin aikuisempaan makuun, mikä pitikin paikkaansa. 

Henkilökunta hotellilla oli mielettömän ystävällistä ja meitä osattiin ohjeistaa hyvin niin matkalaukkusäilöön kuin Disneylandiinkin. Tosiaan saavuimme niin hyvissä ajoin, ettemme päässeet vielä huoneeseemme, mutta eipä se meitä haitannut. Raahasimme laukkumme naistenhuoneeseen ja vaihdoimme vessassa kivat hameet päällemme lämpimän sään johdosta. Tietenkään kuitenkaan sukkahousuja unohtamatta. Balleriinat tuntuivat sopivan hyvin päiväksi jalkaan, miettien runsasta kävelyä huvipuistossa. Sitten laukut vain säilöön ja nokat kohti Disneylandia!
 Reitti huvipuistoon oli oikein viihtyisä. Kaunis silta, vettä ja kukkia. Kevät oli paljon pidemmällä Pariisissa, kuin Suomessa. Olimme kuulleet paljon laukkuvarkaista, joten päätin ottaa ihan vain pienen Moschino-laukkuni matkaan, jossa on parempi lukkosysteemi ja siihen on paljon vaikeampi päästä varkaankaan käsiksi. Laukkuun mahtui juuri kaikki tarpeellinen; puhelin, kamera ja vähän käteistä. Sulloin käteisetkin vetoketjutaskuun, ihan vain varmuuden vuoksi vaikka olisikin jo ihme jos laukkuni ylipäätään noin vain lennossa saisi auki.

 Onnellinen tyttönen kukkien keskellä matkalla Disneylandiin, josta on haaveillut koko pienen ikänsä. Ilmeestä näkee tyytyväisyysasteen.

 Huvipuistoon kuljetaan Disney Villagen lävitse, jossa sijaitsevat useat kivat ravintolat sekä putiikit. Mehän innostuimme heti ensimmäiset liikkeet nähtyämme ja suuntasimme sisään katsomaan tarkemmin mitä kaikkea sieltä oikein löytyykään.

 Wild West Show kuulosti kivalta, mutta jätimme reissullamme sen väliin sillä siitä olisi pitänyt vielä maksaa erikseen eikä aikakaan olisi riittänyt kaikkeen huviin.
 Disney Store aukesi myöhemmin, kuin muut liikkeet. Loppujen lopuksi kuitenkin kaikissa kaupoissa oli melkein samat tuotteet, joten ei sen niin väliä. Pääsimme kuitenkin käymään matkamme aikana myös Disney Storessa useampaankin otteeseen.
Disney Fashion
 Mitä niissä putiikeissa sitten oikein oli? Kaikkea mitä voi kuvitella. Disney Fashion on ehdoton pakkokäynti aikuisille, jotka kaipaavat Disney-vaatetusta ylleen. Aikuisille tietenkin vaatteita oli yleisesti ottaen paljon vähemmän, mutta paras valikoima löytyi juurikin Disney Fashionista. Toki liikkeessä oli sitten muutakin kuin vaatteita. Löysin itselleni loppujen lopuksi sieltä yhden paidan, mutta hain sen vasta myöhemmin matkalla takaisin hotellille.
 Muissa liikkeissä oli sitten mahottoman paljon pehmoleluja, figuureja, mukeja, kyniä ja vaikka mitä. Lapsille löytyy tottakai myös aivan ihania vaatteita. Matkalta otettuja kuvia varten kannattaa napata mukaan Disneyland-aiheinen valokuva-albumi.
 Disneylandin sisäänkäyntikin oli jo aivan mahtavannäköinen! Täytyy jo nyt sanoa, että kuvat eivät vain voi kertoa sitä mitenkään, miltä se kaikki näytti omin silmin. Huvipuiston ulkonäköön on panostettu mielettömän paljon.
 Sisään jonotus kävi tosi nopeasti, ei tarvinnut odottaa oikeastaan ollenkaan. Sisään päästyämme edessämme näkyi Main Street täynnä ihmisiä ja pieniä putiikkeja. Main Streetin luona pääsee myöskin näkemään kerran päivässä kuuluisan paraatin, jota todellakaan ei kannata jättää väliin. Tästä lisää myöhemmin kuvien kera.
 Tietenkin eteemme avautui myös ehkä kaikkein tunnetuin asia puistossa, nimittäin tämä linna. Kiljahdimme varmaan molemmat kun näimme sen. Linnan läpi kulkee käytävä josta pääsee suoraan huvipuistolaitteiden ytimeen.
Linnan edustalla oli heti ihania Disneyhahmoja kukkien joukossa. Me pidimme Jennin kanssa tätä paikkaa kohtaamispaikkana, jos toinen sattuisi eksymään toisesta. Näin ei onneksi kuitenkaan käynyt kertaakaan.

 Me suunnistimme tietenkin linnaan sisään. Koristukset olivat kerrassaan upeita, ja piti olla tarkkana ettei jättänyt pieniä yksityiskohtia huomaamatta.

 Linnassa oli tietenkin Prinsessa Ruusunen-aihe. Kuvista käy selväksi sadun juoni lyhyesti ja tuntui kuin olisi päässyt sisälle satukirjaan.  Kaikki oli kuin elokuvasta, tämä tosiaan tuntui toteen käyneeltä unelta.
 Linnaa riittävästi ihailtuamme oli ajatuksissamme jo laitteisiin pääsy. Tästä jatkan kuitenkin seuraavassa osassa, ettei yksi merkintä mene mahdottoman pitkäksi. Luvassa siis paljon asiaa laitteista, ravintolosta, ostoksista sekä ajatuksia niin huvipuiston henkilökunnasta kuin muista vierailijoistakin. Tietenkin myös mahdottoman paljon yleistä hehkutusta.

Hyvää yötä kaikille ja mukavaa alkanutta viikkoa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti